Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
3

 

Με ερώτηση που κατέθεσαν στις 24 Νοεμβρίου 2008 προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, o Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης και άλλοι 11 Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θέτουν το θέμα του αποχαρακτηρισμού των 3 ακριτικών νομών του Βορείου Αιγαίου ως ακριτικών – παραμεθοριακών με το νόμο 3648/08, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση και ρωτούν το Υπουργείο αν προτίθεται να αποκαταστήσει τη νομοθετική αταξία που δημιούργησε. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ: ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3648/08 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ
Κύριε Υπουργέ,
Ο νόμος 3648/08, που ψηφίστηκε με εισήγηση σας από τη Βουλή, είναι σε ισχύ και εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο του 2008. Με τον παραπάνω νόμο παύει να ισχύει η μοριοδότηση σε διαγωνισμούς, όπως για τους Επαγγελματίες Οπλίτες, αφού αποχαρακτηρίζει 3 ακριτικούς νομούς του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα, τους νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου.
Αποκαλύφθηκε δυστυχώς η όλη υπόθεση με τη τελευταία διαδικασία του διαγωνισμού πρόσληψης των ΕΠ.ΟΠ. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, το Υπουργείο δήλωσε ότι αυτό συνέβη «εκ παραδρομής».
Σε επιστολή των Νομαρχών των τριών παραπάνω νομών του Βορείου Αιγαίου μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο σας δήλωνε άγνοια για το θέμα, όπως αποκαλύφθηκε από τον ημερήσιο Τύπο, ενώ στην ιστοσελίδα του Υπουργείου σας, οι συγκεκριμένοι νομοί συμπεριλαμβάνονται ακόμα στους πίνακες των παραμεθόριων περιοχών.
Το αυτό συνέβη και με το επίδομα εξομάλυνσης στον υπολογισμό του ΕΦΑΠΑΞ των αξιωματικών, όπως πολύ πρόσφατα επισημάναμε με σχετική μας ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 7737/9.10.08). Επί οχτώ ολόκληρους μήνες, το Υπουργείο αγνοούσε τον νόμο που εσείς ψηφίσατε!!  
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάσθε:
1. Προτίθεται το Υπουργείο σας να λάβει άμεσα πρωτοβουλία και με νομοθετική πράξη να αποκαταστήσει την παραπάνω αδικία, για τους νέους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις; 
                    -ΟΙ-
  ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Α. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
Δ. ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ
Β. ΤΟΓΙΑΣ
Ε. ΤΣΟΥΡΗ
Δ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ
Μ. ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ